OFERTE SPECIALE IN FIECARE SAPTAMANA

Cum să creezi bucătăria perfectă pentru un apartament sau o casă/vilă cu ajutorul elementelor decorative

Cum să creezi bucătăria perfectă pentru un apartament sau o casă/vilă cu ajutorul elementelor decorative

Bucătăria este inima fiecărui cămin, fiind locul unde se întâmplă magia gătitului și se desfășoară momente pline de bucurie în jurul mesei. Crearea unei bucătării perfecte pentru apartamentul sau casa/vila ta implică atenție la detalii, planificare inteligentă și o combinație armonioasă între funcționalitate și estetică. În acest articol, vom explora câțiva pași esențiali pentru a crea bucătăria perfectă, indiferent de dimensiunea spațiului sau de stilul preferat.

Conform unui studiu publicat în 2022, 43% dintre românii care au participat la cercetare petrec între 5 și 7 ore pe săptămână în bucătărie, durată echivalentă cu o zi de muncă în plus în economia unei săptămâni. ceea ce face ca acest spațiu să fie considerat unul extrem de important și trebuie să îndeplinească funcții multiple.

Specialiștii Armeanca Ambient au construit o listă cu cele mai importante sfaturi în crearea decorului perfect pentru o bucătărie primitoare și utilă, în același timp.

  1. Scopul și funcționalitatea

Dincolo de funcția sa de bază, și anume aceea de a deservi pregătirea mâncărurilor și a mesei, bucătăria poate fi cu succes un spațiu dedicat depozitării alimentelor (mai ales dacă nu există o cămară), poate include un loc pentru servirea preparatelor, care include mobilier specific (masă și scaune) sau poate să facă trecerea spre zona de relaxare. În funcție de scopurile primare și secundare, amenajarea și dotarea bucătăriei pot include elemente diferite.

  1. Bucătărie deschisă (open space) sau închisă (delimitată de restul încăperilor)

Stabilirea tipului de bucătărie nu este doar o opțiune ce vizează aspecte de ordin funcțional, ci și de o dinamică a coerenței esteticii. Mai exact, dacă alegi să optezi pentru o bucătărie deschisă, atunci este necesar să știi că ea poate continua design-ul living-ului sau, dimpotrivă, poate veni cu o abordare de design total diferită, ca zonă care “sparge” vizual ambientul întregului spațiu. În funcție de această alegere, poți opta pentru diferite modele de gresie, faianță sau parchet special, care se comportă extrem de bine în spațiile intens tranzitate și unde există diferențe de temperatură sau umiditate. Consultanții Armeanca Ambient te pot îndruma spre gama ideală de produse, astfel încât să fii sigur că faci cele mai bune alegeri.

  1. Planificare și design eficient:

Un pas extrem de important în crearea bucătăriei perfecte este o planificare atentă și eficientă a spațiului. Începe prin măsurarea și înregistrarea dimensiunilor bucătăriei tale. Gândește-te la fluxul activităților zilnice din bucătărie și plasează strategic zonele de gătit, spălare și depozitare. Designul eficient va facilita mișcarea și accesul la ustensilele și ingredientele necesare.

  1. Alegerea culorilor potrivite

Culoarea joacă un rol crucial în crearea unei atmosfere plăcute în bucătărie. Culorile deschise, cum ar fi alb, crem sau nuanțe pastelate, pot face ca spațiul să pară mai mare și mai luminos. Dacă îți dorești o atmosferă caldă, alege nuanțe de maro, bej sau gri închis. Accentele de culoare, adăugate prin obiecte și profile decorative de interior sau accesorii, pot oferi un plus de personalitate și vitalitate. Gama de vopsele disponibilă în magazinul nostru online include o selecție din categoriile de vopsea lavabilă sau vopsea decorativă ce pot constitui artificii cromatice elegante sau creative care aduc un aer de unicitate fiecărei bucătării.

  1. Amenajarea ferestrelor

Aparent un detaliu nesemnificativ, decorarea ferestrelor cu perdele și draperii poate schimba complet design-ul bucătăriei, aducând un aer elegant sau, dimpotrivă transformând spațiul într-un stil country. Pe www.armeancaambient.ro găsești o selecție de perdele, draperii, galerii și toate accesoriile potrivite pentru a crea bucătăria la care visezi.

Vrei să afli mai multe despre opțiunile disponibile pentru amenajarea bucătăriei? Apelează cu încredere la consultanții Armeanca Ambient, disponibili atât în showroom-ul din Târgu Jiu (situat pe Str. Ana Ipătescu, nr 4a), cât și online, fie prin contact rapid la adresa de e-mail contact@armeancaambient.ro, fie prin planificarea unei discuții la numărul de telefon 0758 231 177.
Mentiuni speciale
Adauga un cod de reducere
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Ce căutați?


Cautari populare  Cada freestanding  Paravan dus  Lavoar  

Solbanc din Polistiren Expandat cu Rasina - LS36

Cineva a apreciat si a cumparat

Solbanc din Polistiren Expandat cu Rasina - LS36

10 minute in urma din Bucuresti