OFERTE SPECIALE IN FIECARE SAPTAMANA

Cum să alegi perdelele și draperiile potrivite în funcție de tipul locuinței?

Cum să alegi perdelele și draperiile potrivite în funcție de tipul locuinței?

Considerate de a fi accesoriile care pot schimba complet aspectul unei încăperi, draperiile și perdelele sunt extrem de importante atât din perspectiva utilității, cât și punct de vedere estetic. Astfel, dincolo de principalul rol de a asigura intimitate, perdelele și draperiile sunt necesare pentru efectul lor de a bloca pătrunderea luminii excesive și oferă un aer cald, primitor și prietenos întregului spațiu interior.

Cu un portofoliu bogat de modele de perdele și draperii disponibile pe site-ul www.armeancaambient.ro și în showroom-ul din Târgu Jiu, specialiștii în design interior Armeanca Ambient au identificat cele mai importante 8 recomandări utile în alegerea perdelelor și draperiilor potrivite.

  1. Alege perdelele și draperiile potrivite tipului de încăpere

 Fie că vorbim despre camerele unui apartament, living-ul unei vile impunătoare, camerele unei pensiuni sau ale unui hotel, fiecare dintre acestea necesită o abordare personalizată, deci și alegeri distincte în materie de perdele și draperii.

De asemenea, este esențial ca odată ce este definit tipul de încăpere, să știi cu exactitate care este profilul persoanelor care vor locui acel spațiu. Aici, principalul diferențiator este dat de camerele copiilor, unde, în cele mai multe dintre situații, sunt cerute culori cât mai vii și, adesea, perdele pe care sunt desenate personaje din desene animate sau eroi din povești și filme.

  1. Definește stilul general al spațiului

Creionează stilul general al locuinței tale. Astfel, putem vorbi despre un decor modern, clasic, rustic sau eclectic, iar perdelele și draperiile trebuie să se integreze armonios în acest context. Selectează culorile și modelele care complimentează stilul general, adăugând un plus de coerență estetică.

  1. Asigură-te că știi cât de luminoasă îți dorești să fie încăperea

Luminozitatea și dimensiunea camerei sunt factori esențiali în alegerea perdelelor și draperiilor potrivite. În camere mici, alege perdele mai ușoare și cu un design simplu pentru a nu îngreuna spațiul vizual. În camerele mari, poți opta pentru perdele mai bogate în texturi și culori. Dacă îți dorești o cameră luminată, alege materiale transparente sau semi-transparente.

  1. Alege paletele de culori și de texturi potrivite

Culoarea și textura materialului au un impact semnificativ asupra aspectului general al încăperii. Culorile deschise și neutre creează o atmosferă luminoasă și spațioasă, în timp ce culorile mai închise adaugă o notă de eleganță și intimitate. În ceea ce privește textura, poți opta pentru materiale ușoare, cum ar fi inul sau bumbacul, pentru un aspect relaxat, sau materiale mai grele, precum catifeaua sau mătasea, pentru un aspect mai sofisticat.

  1. Află care sunt tipurile de perdele și draperii

Opacitatea perdelelor, dimensiunile acestora, existența sau absența elementelor decorative, tipul materialului, toate acestea pot influența aspectul general pe care perdelele și draperiile îl pot oferi unei încăperi. De asemenea, ia în considerare dacă preferi să perdelele să atingă podeaua sau să se oprească la fereastra sau pervazul.

În cazul în care sunt anumite tipuri de încăperi care necesită sisteme de umbrire și de protecție împotriva soarelui

  1. Alege sistemele de prindere și accesoriile

Sistemele de prindere (galeriile, șinele) și accesoriile (inelele, rozetele) joacă un rol important în aspectul final al perdelelor și draperiilor.

  1. Analizează criterii precum întreținerea și durabilitatea perdelelor și draperiilor

Aspectul și funcționalitatea perdelelor și draperiilor trebuie să fie susținute pe termen lung. Alege materiale ușor de întreținut și care rezistă la uzură. Verifică instrucțiunile de curățare și asigură-te că alegerea ta este practică în contextul vieții de zi cu zi.

  1. Alege produse de calitate, la prețuri competitive

Selecția de produse Armeanca Ambient este una gândită special pentru ca orice tip de client să poată opta pentru opțiuni calitative, potrivite pentru cele mai diferite bugete. Categoria de perdele și draperii este una extrem de accesibilă, iar campaniile promoționale disponibile în anumite perioade facilitează investițiile într-un decor ambiental care să vă bucure în orice moment din zi.

Dacă nu ai un arhitect sau un designer de interior care să te îndrume în alegerea elementelor ideale conform nevoii tale, poți apela cu încredere la consultanții Armeanca Ambient, disponibili atât în showroom-ul din Târgu Jiu (situat pe Str. Ana Ipătescu, nr 4a), cât și online, fie prin contact rapid la adresa de e-mail contact@armeancaambient.ro, fie prin planificarea unei discuții la numărul de telefon 0758 231 177.

Mentiuni speciale
Adauga un cod de reducere
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Ce căutați?


Cautari populare  Cada freestanding  Paravan dus  Lavoar  

Solbanc din Polistiren Expandat cu Rasina - LS41

Cineva a apreciat si a cumparat

Solbanc din Polistiren Expandat cu Rasina - LS41

10 minute in urma din Bucuresti