OFERTE SPECIALE IN FIECARE SAPTAMANA

5 greșeli frecvente pe care le poți face în alegerea perdelelor și draperiilor pentru casa ta

5 greșeli frecvente pe care le poți face în alegerea perdelelor și draperiilor pentru casa ta

Alegerea perdelelor și draperiilor pentru casa ta poate avea un impact semnificativ asupra aspectului și atmosferei în fiecare încăpere. Cu toate acestea, există unele greșeli comune pe care oamenii le fac adesea atunci când se decid asupra acestor accesorii de design. Specialiștii Armeanca Ambient au selectat 5 dintre cele mai frecvente, dar și modul în care acestea pot fi evitate cu ușurință.

  1. Calculul greșit al dimensiunilor potrivite

Una dintre cele mai frecvente greșeli este subestimarea dimensiunilor perdelelor sau draperiilor. Perdelele prea scurte care nu ating podeaua sau draperiile care nu acoperă întreaga fereastră pot da un aspect neîngrijit și nedorit. Măsoară cu atenție atât lungimea, cât și lățimea ferestrei, iar apoi adaugă puțin pentru a permite o cădere elegantă. În general, este mai bine să ai perdele prea lungi pe care să le ajustezi decât să ai perdele prea scurte.

Pe www.armeancaambient.ro, fiecare produs este însoțit de toate detaliile necesare pentru a alege tipul de perdele sau de draperii potrivite.

  1. Ignorarea funcționalității:

Un alt aspect pe care oamenii îl neglijează este funcționalitatea perdelelor. Înainte de a face o alegere strict bazată pe estetică, gândește-te la nevoile funcționale ale fiecărei încăperi. Dacă este o cameră de dormit, ar trebui să alegi perdele opace care să blocheze lumina pentru un somn odihnitor. În living, poți opta pentru draperii mai subțiri pentru a permite luminii să pătrundă în mod plăcut. Ține cont și de nevoile de intimitate ale fiecărei încăperi.

  1. Alăturarea nefericită a texturilor și culorilor:

Mixarea nefericită a texturilor și culorilor poate da un aspect dezordonat și incoerent. Încearcă să păstrezi o paletă de culori coerentă în fiecare încăpere și să te gândești la texturi care se completează reciproc. De exemplu, poți combina perdele din mătase cu mobilier din lemn pentru o atmosferă caldă și confortabilă. Evită combinațiile prea încărcate sau contrastante care pot obosi ochiul.

  1. Neacordarea atenției accesoriilor:

Accesoriile pentru perdele, precum galeriile, suporții, inelele sau ciucurii, joacă un rol esențial în aspectul final. Aceste detalii pot adăuga un plus de eleganță sau pot schimba complet estetica. Alege accesorii care se potrivesc cu stilul general al încăperii. De exemplu, galeriile decorative pot adăuga un farmec suplimentar, în timp ce inelele simple pot oferi un aspect mai modern.

  1. Ignorarea calității materialelor:

Calitatea materialelor este crucială atunci când alegi perdelele și draperiile. Materialele de calitate rezistă mai bine la trecerea timpului și oferă un aspect mai rafinat. De asemenea, ține cont de modalitatea de întreținere a materialului. Unele materiale pot necesita curățare profesională, în timp ce altele pot fi spălate la mașină. Ignorarea acestui aspect poate duce la costuri de întreținere neprevăzute și la o durată de viață mai scurtă a perdelelor.

În concluzie, alegerea perdelelor și draperiilor pentru casa ta este o decizie importantă de design care necesită atenție la detalii. Evită aceste greșeli comune pentru a asigura că aspectul final este atât estetic, cât și funcțional. Măsoară cu atenție, gândește-te la funcționalitate, mixează culorile și texturile cu atenție, acordă atenție accesoriilor și investește în materiale de calitate pentru a-ți bucura casa de un aspect elegant și bine pus la punct.

Dacă nu ai un arhitect sau un designer de interior care să te îndrume în alegerea elementelor ideale conform nevoii tale, poți apela cu încredere la consultanții Armeanca Ambient, disponibili atât în showroom-ul din Târgu Jiu (situat pe Str. Ana Ipătescu, nr 4a), cât și online, fie prin contact rapid la adresa de e-mail contact@armeancaambient.ro, fie prin planificarea unei discuții la numărul de telefon 0758 231 177.

Mentiuni speciale
Adauga un cod de reducere
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Ce căutați?


Cautari populare  Cada freestanding  Paravan dus  Lavoar  

Panou Polistiren Fuga Expandat cu strat mineral LPF01

Cineva a apreciat si a cumparat

Panou Polistiren Fuga Expandat cu strat mineral LPF01

10 minute in urma din Bucuresti