Solutii Minimaliste: Profile Decorative pentru un Interior Impecabil
Profilele decorative de interior – alegeri minimaliste pentru locuințe cu personalitate
Tendințele actuale în amenajarea locuințelor urmăresc linia minimalismului, a imperfecțiunilor perfect integrate, a formelor și geometriilor care imprimă personalitate, formă și identitate.
Una dintre cele mai simple și la îndemână metode de a adăuga autenticitate unei locuințe este integrarea armonioasă a profilelor decorative de interior în conceptul de amenajare. Fie că vorbim despre apartamente, case/vile, birouri sau spații care deservesc un rol comercial, profilele decorative sunt o opțiune atât pentru designerii de interior, cât și pentru orice pasionat de amenajări interioare.
Iată 8 situații în care poți folosi profilele decorative de interior vândute de Armeanca Ambient
- Ascunderea îmbinărilor inestetice
Cu toții ne dorim o locuință care să se apropie de perfecțiune, în care să nu fie vizibile micile imperfecțiuni de ordin estetic. Astfel, îmbinările dintre pereți și tavan, dar și cablurile sau țevile pot fi ascunse elegant cu ajutorul unei plinte, cu o cornisă sau cu o scafă decorativă din poliuretan.
- Integrarea elementelor naturale în decorul locuinței
Armonia cu natura poate fi replicată în interiorul locuințelor, fie că vorbim despre apartamente, case/vile sau spații de lucru (birouri) amplasate atât în orașe, cât și în zone cu specific. Acest lucru se poate face cu ajutorul bârnelor din poliuretan, care au un aspect similar cu lemnul și care oferă un efect ambiental rustic, tradițional, cald și primitor.
- Integrarea elementelor moderne
Îți dorești să aduci un suflu modern în locuința ta sau în amenajarea biroului? Optează pentru elemente care “sparg” monotonia cromatică și aduc în prim plan texturi noi. Poți face asta cu ajutorul panourilor decorative 3D concepute din poliuretan, potrivite pentru decorarea pereților interiori sau tavanelor.
- Marcarea simetriilor
Colțarele decorative și baghetele decorative sunt accesorii de interior care indică atenția la detalii în drumul spre perfecțiune. Mai exact, colțarele decorative pot marca o zonă de interes a unei camere, pot delimita pereți sau zone cu aspect diferit (vopsiți distinct, unde a fost aplicat tapet etc.). Mai mult decât atât, colțarul de brâu are și rol în protejarea colțurilor exterioare, fiind rezistent la orice tip de lovitură accidentală ce poate apărea în locuințe.
- Adăugarea unor elemente de design clasic
Pentru cei mai nostalgici, dintre noi, iubitori ai aerului nobil, dar care vor să păstreze și tendințele moderne de amenajare interioară, există artificii de ordin estetic. Mai exact, prin integrarea elementelor de tip rozetă decorativă, confecționată din poliuretan, perfectă pentru a aduce un plus de noblețe și de eleganță unei camere cu tavan înalt, biroului de acasă, bibliotecilor sau oricărui spațiu care își propune să aducă în prezent un aer boem. De asemenea, rozetele decorative se pot afla la baza corpurilor de iluminat (lustre, candelabre), aducând un plus de eleganță.
Rozeta decorativă poate fi montată pe tavan sau perete și căpăta orice culoare, în funcție de preferințe, dacă este vopsită cu vopsea pe bază de apă, fără solvenți.
- Protecția pereților
Inevitabil, în orice locuință pot apărea urme inestetice provocate de urme lăsate în atingerea pereților de spătarul scaunului sau de alte obiecte de mobilier amplasate lângă perete. Pentru acestea, brâurile decorative pot funcționa cu succes ca un strat decorativ de protecție dacă sunt montate la o înălțime de 80-90 cm față de sol.
- Încadrarea unor tablouri / zone de expunere
Atunci când vorbim despre o casă sau un birou care se bucură de o zonă cu efect expozițional, avem nevoie de elemente decorative de interior care să pună în valoare produsele expuse. În acest caz, în funcție de conceptul ales de designer, se pot alege colțare sau brâuri din poliuretan, șlefuite în armonie cu întregul ansamblu de produse folosite.
- Accentuarea efectului produs de lumina ambientală
Elementele decorative pot fi un excelent potențator al luminii din interiorul casei, mai exact atunci când alegem sisteme de iluminat de tip LED, ce pot fi puse în evidență prin scafe decorative.
Patru caracteristici pe care trebuie să le aibă produsele din categoria profilelor decorative de interior:
- Să fie realizate din materiale rezistente la umiditate/temperaturi mari/șocuri
- Să fie durabile
- Să fie ușor de aplicat/montat
- Să aibă un aspect elegant.
Tipuri de proiecte în care pot fi folosite profilele decorative de interior
Portofoliul de proiecte în care profilele decorative își găsesc utilitate maximă sunt extrem de variate și sunt date de: ansambluri rezidențiale, case/vile, hoteluri sau pensiuni, clădiri de birouri, clădiri – monument.
De ce trebuie să ținem cont în alegerea profilelor decorative de interior?
Alegerea profilelor decorative poate aduce un plus de eleganță locuinței, dar, în egală măsură, poate încărca vizual. De aceea, recomandările specialiștilor Armeanca Ambient includ:
- Definirea clară a obiectivului și locului de montare al fiecărui element (rol strict decorativ, rol de protecție sau rol de ascundere/mascare)
- Stabilirea stilului pe care îl va îmbrăca locuința/camera ce urmează să fie decorată
- Alegerea consultanței pentru a vă asigura că fiecare element va funcționa optim (Armeanca Ambient oferă consultanță gratuită clienților săi)
- Alegerea corectă a adezivilor potriviți pentru fiecare tip de produs și de material
- Stabilirea unui buget care să susțină tipul de produse, calitatea acestora și utilitatea vizată.
Ai nevoie de un deviz pentru o selecție de profile decorative? Ne poți scrie pe adresa de e-mail contact@armeancaambient.ro