OFERTE SPECIALE IN FIECARE SAPTAMANA

Cum prevenim apariția mucegaiului? Produse și soluții

Cum prevenim apariția mucegaiului? Produse și soluții

Un inamic al sănătății, respirației, dar și al aspectului estetic, mucegaiul este întâlnit în multe zone din locuințe, birouri sau spații dedicate depozitării. Prevenția, dar mai ales procesul de însănătoșire al pereților infectați poate fi, de cele mai multe ori, un proces de durată, ce implică multiple încercări și achiziționarea produselor speciale.

Specialiștii Armeanca Ambient au selectat produse disponibile în magazinul online și în showroom care pot soluționa cu succes problema mucegaiului:

  • Vopseaua lavabilă. Bazată pe o formulă ce include rășini acrilice, vopseaua lavabilă antimucegai este recomandată în special în zonele cu umiditate crescută, cum ar fi băile și bucătăriile, precum și în alte spații care prezintă un risc ridicat de dezvoltare a mucegaiului. Mai multe tipuri de vopsea lavabilă pot fi găsite aici: https://www.armeancaambient.ro/collections/vopsea-lavabila
  • Kit-urile ADRo-Kit A+B, care sunt materiale bicomponente de îmbinare pentru profilurile de exterior din polistiren, având o bună aderență și elasticitate.

Prevenirea apariției mucegaiului în locuință poate fi realizată prin adoptarea unor măsuri preventive și prin menținerea unui mediu interior adecvat. Iată câteva strategii eficiente pentru a preveni formarea mucegaiului:

  • Controlul umidității: Unul dintre cei mai importanți factori care contribuie la formarea mucegaiului este nivelul ridicat de umiditate. Asigurați-vă că nivelul umidității din locuință este întotdeauna sub control, menținând un nivel optim între 30% și 50%. Utilizați un umidificator sau un dezumidificator pentru a regla nivelul umidității, în funcție de nevoi.
  • Ventilarea adecvată: Asigurați-vă că locuința beneficiază de o bună circulație a aerului, ventilând în mod regulat toate încăperile. Deschideți ferestrele și ușile pentru a permite aerului să circule și pentru a elimina umiditatea acumulată în aerul interior.
  • Repararea scurgerilor: Reparați imediat orice scurgeri de apă sau infiltrări de umiditate din sistemul de canalizare, acoperiș, ferestre sau uși. Păstrați toate suprafețele interioare și exterioare uscate și bine etanșate pentru a preveni infiltrarea apei.
  • Izolarea termică: Asigurați-vă că locuința este bine izolată termic, în special în zonele care sunt expuse la condens și umiditate crescută, cum ar fi pereții exteriori și ferestrele. O izolație adecvată poate contribui la reducerea formării condensului și a umidității.
  • Curățarea regulată: Curățați în mod regulat suprafețele interioare și exterioare expuse la umiditate, precum și spațiile întunecate și umede, cum ar fi băile și bucătăriile. Folosiți soluții de curățare antimucegai pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului și a ciupercilor.
  • Utilizarea ventilatoarelor și a hotelor: Instalați ventilatoare de evacuare în băi și bucătări pentru a elimina excesul de umiditate din aer și pentru a preveni formarea condensului. Utilizați hotele în bucătărie pentru a elimina aburul și vaporii de gătit din aer.
  • Utilizarea materialelor rezistente la apă: Atunci când faceți renovări sau construiți o locuință nouă, utilizați materiale rezistente la apă și la mucegai în zonele expuse la umiditate, cum ar fi plăcile ceramice în baie și bucătărie sau vopseaua lavabilă cu aditivi antimucegai.
  • Monitorizarea condițiilor de umiditate: Folosiți un higrometru pentru a monitoriza nivelul umidității din locuință și luați măsuri corective atunci când este necesar pentru a menține un nivel optim.
Mentiuni speciale
Adauga un cod de reducere
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Ce căutați?


Cautari populare  Cada freestanding  Paravan dus  Lavoar  

Cheie de Bolta din Polistiren Expandat cu Rasina - LCB03

Cineva a apreciat si a cumparat

Cheie de Bolta din Polistiren Expandat cu Rasina - LCB03

10 minute in urma din Bucuresti