OFERTE SPECIALE IN FIECARE SAPTAMANA

Cabină de duș sau cadă? 9 criterii utile în alegeri eficiente

Cabină de duș sau cadă? 9 criterii utile în alegeri eficiente

Una dintre cele mai frecvente dileme în (re)amenajarea băii este dată de a stabili varianta optimă între cabina de duș sau cadă. Din fericire, răspunsul nu este unul general valabil, ci necesită o abordare personalizată, bazată pe mixul perfect dintre funcționalitate și estetică, dar și în funcție de o serie de alte criterii aplicate în mod specific, pentru fiecare cumpărător.

 

Iată 9 idei și criterii utile în stabilirea alegerii ideale

În primul rând, este esențială experiența anterioară. Cu siguranță, baia folosită în trecut a indicat anumite beneficii sau dezavantaje ale fiecăreia dintre cele două elemente (cabină/cadă de duș) și în funcție de impotanța acestora se poate construi drumul spre alegerea ideală.

 

Pe lângă experiențele anterioare, contează, însă, și alte aspecte precum:

 

  1. Numărul de băi din locuință. În cazul în care există o singură baie, atunci, în cele mai multe dintre situații, nu există posibilitatea de a avea ambele variante, deci alegerea uneia este obligatorie. În cazul fericit în care sunt amenajate două sau mai multe băi, se poate opta pentru o baie cu un ambient general de relaxare, care să conțină cadă, precum și o a doua baie bazată pe eficiență și accesibilitate, care va include o cabină de duș.

 

  1. Spațiul disponibil. În cazul băilor cu o suprafață de 4.5 – 6 metri pătrați, sunt ideale cabinele de duș, care trebuie să beneficieze de spațiu suficient pentru a permite un nivel de confort și de siguranță maxim. Pentru băile mari, sunt pretabile căzile spațioase, ce permit un grad crescut de relaxare.

 

  1. Forma băii. În cazul în care avem o baie dreptunghiulară, atât cabina, cât și cada de duș pot reprezenta opțiuni reale. Perspectiva se schimbă, însă, atunci când forma băii este de tip pătrat, ce nu ar permite cada (sau nu orice tip de cadă) și când spațiul întregii băi trebuie să se împartă și între celelalte obiecte sanitare utile.

 

  1. Utilizarea practică. În cazul în care baia nu este neapărat spațiul ideal dedicat relaxării și nu înlocuiește efectul unui spa, atunci beneficiile de ordin practic trebuie să fie cele care stau la baza alegerii. Astfel, dacă preferi o soluție rapidă și practică pentru igiena personală zilnică, o cabină de duș poate fi cea mai potrivită alegere, deoarece permite dușuri rapide și eficiente. Pe de altă parte, o cadă poate fi mai potrivită pentru momente de relaxare și răsfățare.

 

  1. În cazul utilizării băii de către persoane cu mobilitate scăzută, cabina de duș poate fi opțiunea ideală. În același timp, pentru copii mici și foate mici, cada este alegerea optimă ce permite menținerea igienei în condiții prietenoase și facile.

 

  1. Eficiență energetică și a apei: Din perspectiva eficienței energetice și a economisirii apei, o cabină de duș consumă mai puțină apă decât o cadă, făcându-o o opțiune mai ecologică și mai economică pe termen lung.

 

  1. Căzile au o durată de viață mai mare decât cabinele de duș, fapt dat în principal de natura zgârieturilor apărute pe suprafața sticlei din care este confecționată cabina de duș.

 

  1. Estetică și design: O cabină de duș modernă și elegantă poate adăuga un aspect contemporan și minimalist în baie, în timp ce o cadă poate aduce o notă de lux și rafinament. Alegerea depinde de stilul și designul general al băii tale.

 

  1. Curățenie și întreținere. În cazul în care timpul alocat curățeniei băii este esențial, este bine de știut că o cabină de duș permite menținerea unui spațiu curat atât în interiorul acesteia, cât și întreaga baie prin faptul că apa de la duș nu se împrăștie necontrolat, ca în cazul căzii. De asemenea, cabinele de duș vândute de Armeanca Ambient permit dezasamblarea facilă a ușilor pentru a permite curățarea facilă.

 

Vrei să afli mai multe informații despre produsele disponibile pentru a te bucura de o baie completă? Accesează categoriile de pe www.armeancaambient.ro sau trimite solicitarea ta pe adresa contact@armeancaambient.ro
Mentiuni speciale
Adauga un cod de reducere
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Ce căutați?


Cautari populare  Cada freestanding  Paravan dus  Lavoar  

Panou Polistiren Fuga Expandat cu strat mineral LPFN09

Cineva a apreciat si a cumparat

Panou Polistiren Fuga Expandat cu strat mineral LPFN09

10 minute in urma din Bucuresti